Eerste "echte" weekendje

Voor het eerst (en zeker niet voor het laatst) pakken we een vol weekend op de boot: Chrisje is vanmiddag al naar de boot gegaan. Ze heeft lekker genoten van het heerlijke weer en bovendien de nieuwe lattenbodem voor de Captain’s Cabin passend gemaakt. (Wonder boven wonder paste het – natuurlijk via Marktplaats.nl aangeschafte – systeem in één keer alsof het voor ons bootje gemaakt was. Ben benieuwd of ik strakjes nóg lekkerder slaap dan de vorige nachtjes aan boord.

Na een dag mooie dingen voorbereiden heb ik de snelle bus vanaf A’dam CS gepakt. Na een lekker hapje aan boord zijn we nog even de plaatselijke horeca gaan verkennen. En zojuist heb ik het draadloos indernet van onze thuishaven aan de gang gekregen: ik ben nu online via het t-mobile hotspot. Dat geeft “thuiswerken” voor de toekomst een hele andere dimensie. Lekkerrr!

Morgen komen Wilfred en Iris aan boord “kamperen” en zondag monstert Roeland misschien ook nog aan. En nou hopen dat het mooie weer wel een beetje volhoudt.

Klussen, varen, klussen

Helaas, het Lovefool.nl shipslog is nog niet helemaal up-to-speed. Ons bootje vaart al, en de site draait. Maar daar is in beide gevallen ook het meeste mee gezegd. Daarom voorlopig nog even de berichten op First Own Shipslog, totdat ik aan deze website toekom… want wat is nou belangrijker? De boot zelf of de website?

Weer in RSS

Bloglines WeatherEerder schreef ik al over Bloglines, RSS-feeds en allerlei watersport-gerelateerd nieuws. Nu heeft Bloglines.com een leuke nieuwe feature: weer binnen je overzicht van feeds. Je abonneert je op het weerbericht van iedere stad die je maar kunt verzinnen. Zelfs onze thuishaven, al krijgen we dan het bericht van “Palingcity”.

Proost, op de eerste tocht

Flink verval in de NoordersluisKlaar voor onderwater?Zaterdagavond gaan we met Mike op het nippertje door de Noordersluis. We leggen om de hoek aan in Lelystad Haven, waar Inez later die avond aan boord komt.

Bye bye, Lelystad HavenDe volgende dag is het zover, de eerste proefvaart. Maar Muiden haalden we helaas niet: Vanwege een motorprobleempje zijn we na slechts enkele slagen op het grootzeil, maar weer de haven ingezeild. Daar leren we welke impeller we precies moeten hebben (en hoe moeilijk het juiste model te krijgen is).
Lees verder

Motorproef

Schipper doet tukkieSjonge, wat heb ik slecht geslapen vannacht. Spookbeelden van lekkende loosgaten en kielbouten, ronddrijvende vloerdelen en zelfs een afgebroken kiel hebben me de hele nacht wakkergehouden. Maar het viel allemaal enorm mee: ze dreef nog. En nadat we haar onder de kraan vandaan hadden gesleept, kon ik heel even een lekker tukkie doen.

Blij met eerste rondjeVandaag zijn we bijna de hele dag met Patrick, de Volvo Penta-expert, bezig geweest om ons nieuwe “onderwaterzeil” af te maken. En aan het eind van de middag was het zover: het eerste proefrondje. Hij draait nu als een zonnetje, lekker stil en bijna té veel vermogen. (Bij vol vermogen trekt -ie dat lekkere kontje onder water!)

Waterproef

Vandaag was het zover: de waterproef. Een tikkeltje volledig gestressd stonden we klaar om het bootje na ongeveer 8 jaar weer aan water te laten wennen. Rond een uurtje of 2 is het zover…
Boot, bijboot en stresskoppenVoor het eerst weer naar buitenHet waait watOp pad naar de kraan

Aan de kraan, plonzen maar…
Lees verder