Over

Wat is www.lovefool.nl?

Chris & Bas op de Noordzee, 2005Dit is het online logboek (shipslog, i.p.v. weblog) van s/y (sailing yacht) Lovefool. Chris & Bas, eigenaren van de Lovefool, houden hier online bij hoe en wat zij reizen met, beleven op, en klussen aan deze prachtige zeilboot.

Wat is het voor een zeilboot?

Een Cirrus 3/4. Dat is een door de beroemde Germán Frers ontworpen, polyester racer/cruiser van 34 voet (10.30m). Ze is gebouwd in 1979 op de werf van Taylor in Santander, Spanje. Onder de naam “Brugues” heeft ze aan de Franse zuidkust vele jaren als racejacht dienstgedaan.

Eind jaren ’90 is ze gekocht door een Hollander en vanuit Frankrijk naar Nederland getransporteerd, waarna ze in 2003 door de huidige eigenaren overgenomen en verder opgeknapt is. En nu gaat ze eindelijk weer varen!

Waarom Lovefool?

Het nummer ‘Lovefool’ is een bescheiden hitje van de Cardigans. En ’t is “het liedje van” Chris & Bas, uit de tijd dat zij elkaar ontmoeten op de Griekse zeeën.

Het liedje kun je in verschillende, hele foute versies beluisteren bij Amazon. Voor ons staat de titel gekscherend voor de liefde voor het water en elkaar – tegen beter weten in, maar zonder enig verweer.

Hoezo een online logboek?

Online, omdat het web voor Bas naast zeilen (eh, en Chrisje natuurlijk) z’n belangrijkste liefde en gekte is. Omdat het kan, zeker nu weblogs en de benodigde tools gemeengoed zijn. En het is een publiek logboek, omdat we zo iedereen kunnen laten meegenieten van de mooie zeilervaringen, zoals we dat al eerder deden. We lokten hier al veel bekijks en leuke reacties mee uit. En dat doen we nog steeds graag!

Waar kan ik meer lezen over dit bootje en de eigenaren?

Je kan vanaf het begin het volledig verslag teruglezen van alle klussen die er aan de Lovefool zijn gedaan, vóórdat zij tewater gelaten is. Je kunt ook volstaan met het lezen van de classics, de meest relevante berichten op een rij. Op eerdere shipslogs is veel te vinden over Chris & Bas en hun zeilavonturen over de jaren. En elders op deze site vind je (strakjes) meer, veel meer over ‘ons drietjes’.

Ja, vertel nog eens wat over techniek!

Meer over de techniek achter Lovefool.nl kun je lezen in dit verhaal.