Zeilvakantie op de iPad

Onze de twitter-volgers wisten het natuurlijk al: We hebben een iPad. Met allemaal prachtige zeekaarten erop. En die moesten we natuurlijk even proberen. Dus plannen we een extra lang weekend naar Oostende.

Mini-vakantie

Als we afgelopen vrijdag eindelijk de Goereese sluis door zijn, staat er niet veel wind. De stroom in slijkgat staat nog een beetje tegen, dus het onderwaterzeil moet nog een beetje helpen. Maar eenmaal op open zee zijn de golfjes kalm en is het windje prima. In de rug, dus erg geschikt voor een flink aantal uren op de spinaker.

Oostende is de afgelopen jaren vaak het Echte Begin van onze vakantie. We genieten ook nu van de prachtige, bruisende stad en al haar verleidingen. En we vullen, tax-free en aan boord bezorgd, de vakantievoorraad aan bij de General Stores. Nu is deze jaarlijkse mijlpaal niet meer dan één dag varen van onze thuishaven. En dus hopen we er veel vaker in een seizoen lekkere mini-vakanties te kunnen vieren! (Ookal kan de terugtocht een beetje nat zijn.)

Navionics op de iPad

Voor de iPad hebben we vrijwel direct een app van Navionics gekocht: Europe West HD (iTunes). Hiermee heb je voor € 25 meteen een enorme set electronische kaarten van zo’n beetje héél westelijk Europa. In extreem detail, en behoorlijk up-to-date. Bovendien kan je er echt heel fatsoenlijk mee navigeren!

De software is nog niet helemaal crash-vrij. (De versie op de iPhone is dat inmiddels al wel, is mijn ervaring. Dus dat komt vast goed.) En de interactie is niet helemaal conform de iPhone-conventies. Maar het werkt wel, en heel erg lekker: Dit is fantastisch. En, zoals ik eerder twitterde:

This will be a hit in every yacht club we visit this summer.

Posted from my girlfriend’s iPad 😉

Reacties zijn gesloten.