Is het al zomer?

Chris, Riet, ThijsAfgelopen zondag hebben we een leuk plan: Met Chrisjes mammie en diens vriend zouden we lekker even de zee op steken. Maar ondanks deze bemanning wel min-of-meer zeewaardig is, zit het weer wat tegen.

Inmiddels is het ├ęcht zomer, maar dat is ’t zondag nog zeker niet. Met een knoop of 25-35 vlaagt de wind uit het noord-noordwesten. En da’s iets “minder comfortabel” in het Slijkgat, ontdekten we vorige week al. (Wel lekker.) Het is bovendien zwaar bewolkt en de hele dag dreigen buien.

Rondje Tiengemeten

Rietje genietWe besluiten op het Haringvliet te blijven. Met het gereefde grootzeil en de high-aspect fok is dat goed te doen: de bemanning heeft het naar de zin. Als we het halverwege ook nog tegen een bekende bikkel kunnen opnemen, gaat dat lekker snel: In een paar uurtjes zeilen we, in volle vaart, het hele Rondje Tiengemeten.

Reacties zijn gesloten.