Eerste zeilweekend van het jaar

Het bootje ligt niet voor niks de hele winter in het water: Zodra het een beetje mooi weer is zijn wij er graag als eersten bij, meestal op een praktisch lege plas. Maar dit jaar heeft de winter ons langer binnen gehouden. Een buitentemperatuur rond de 10 graden betekent op het water niet veel meer dan 5 gevoelstemperatuur. En we blijven wel mooiweerzeilers.

Het weer zit dit weekend niet zo mee als het KNMI ons de week ervoor wilde doen geloven. Als we vrijdagmiddag de Gouwzee afvaren, blijkt al snel dat de high-aspect vandaag te klein is. Dus de grote genoa erop, maar nog komen we vandaag niet verder dan Hoorn. Waar helemaal niks mis mee is, want we hebben het hele weekend.

Lenteweekend

BasZaterdag worden we wakker onder een grijze deken van wolken. En zelfs in de oude binnenhaven giert de wind kil door het tuig. Waar is nou verdomme dat mooie lenteweekend gebleven? Niet hier. Thuis misschien?

3 reacties op “Eerste zeilweekend van het jaar

  1. Tnx Martijjn! En in tegenstelling tot de misschien wat klagerige toon van bovenstaand stuk en de van kou vertrokken kop op de bijgaande foto: Het was een heerlijk weekend. (Nee, echt.)