High Aspect

High AspectNa een gezellig avondje in Monnickendam met een paar andere zeilers, vertrekken we vandaag vóór negenen naar Volendam. Bij Schokker ligt allerlei “cadeautjes voor het bootje” klaar, in twee zakken. De grote blauwe zak bevat een nieuw voorzeil: een High Aspect fok, die zo heet omdat -ie veel van z’n oppervlak hoog boven dek heeft. (En dat komt goed uit: daar waait het over het algemeen harder! 🙂

Het HA-zeil is een stuk korter: ’t komt niet eens voorbij de mast. Dat maakt dit zeil erg hanteerbaar. Zowel het overstag gaan, als het inrollen van het zeil kost weinig moeite. En we merken bovendien al snel dat we er lekker hoog mee aan de wind kunnen varen. Ha!

Huik en rolfokhoes

In de andere zak zitten de twee schitterende nieuwe beschermhoezen, voor het grootzeil en de rolfok. Wie raadt er welke kleur we gekozen hebben?