Lekker gezeild, weinig geschreven

Het is de afgelopen weken wat rustig geweest op de site. Volledig onterecht, want we hebben prachtige zeilweekendjes gehad.

Almere – Muiden – Lelystad

Bootje in de nazomerzonDe laatste dag van september kruisen Chrisje en ik het hele Markermeer over. Zaterdag naar Muiden, maar via Almere. Daar is het namelijk altijd voortvarend shoppen, vooral aan het einde van het vaarseizoen. En dat bleek weer niks tegen te vallen.

Muiden viel wél een beetje tegen. We hadden er vorig jaar nog een erg leuke avond gehad; dit jaar blijk je er echter helemaal niet meer zo gezellig in het stadje te kunnen liggen. De hele kade is tegenwoordig gereserveerd voor de commerciële Bruine vloot. Noodgedwongen kwamen we dus in de jachthaven, herstel, de Koninklijke terecht. Nou hou ik al niet van jachthavens. En vanwege het hoge aardappel-in-de-keel-gehalte en het feit dat je daar niet meer op strompelafstand van Graaf Floris ligt, vin’k die van Muiden echt nie zo leuk. De zwaar overtrokken prijs voor een overnachting draagt daar zeker aan bij.

Regenwolken op het MarkermeerZondag varen we eerst Lelystad, waar we treffen met wat familie voor een gezellige lunch in ’t Dijkhuisje. De terugweg naar Monnickendam weten we nét de dikke buien te ontwijken, maar op veilige afstand bewonderen een indrukwekkende wolk met daarin én enorme stortbuien én donder & bliksen én een regenboog én een kleine waterhoos.

Rondjes Pampus

Afgelopen weekend vaar ik twee losse daagjes: eentje met “de mannen” en eentje met Chrisje. Allebei de dagen maken we een rondje Pampus. Maar de dagen zijn qua omstandigheden aardig verschillend.

Mike & Roel met windkracht 7Op zaterdag was een neerslagkans van 90% voorspeld. Het blijkt echter een stralende dag, met veel bewolking om ons heen. De niet-voorspelde windkracht 7 blaast het Markermeer echter mooi schoon en we genieten (zichtbaar) van een stevig nazomer-tochtje.

Chrisje en de kleine spiZondag had een zonkans van 60% of meer. Tegen de 5 Beaufort kruisen we dik ingepakt naar Pampus. Pas in de loop van de namiddag, als de wind wat gaat liggen, komt het zonnetje pas door de grauwe wolkendeken. Maar dan is het ook echt heerlijk: Op de kleinere spi sturen we zeer ontspannen vanaf Pampus naar huis.

Reacties zijn gesloten.