Zeilen met de nieuwe giek

Zes knopen met de nieuwe giekMet een nieuwe giek, gerepareerde zeiltjes, een opgeladen iPod en een prima weersvoorspelling kan het zeilweekend bij voorbaat al niet meer kapot. En da’s maar goed ook, want GJ komt een eindelijk een paar daagjes meezeilen.

De weersvoorspelling blijkt langzamerhand van prima bijgesteld naar warrig: de “1-4 ZO”, of was het nou “2-5 NO krimpend naar N” geeft ’t al aan: Men heeft geen idee – en dat blijkt. Desondanks kunnen we lekker zeilen. Kruisend tegen de overwegend noordelijke wind varen we zaterdag naar Enkhuizen. De volgende ochtend kruisen we tegen de wederom niet-voorspelde zuid-oosten wind in, via de sluis bij Lelystad.

Boat Drinks & Zn.Zondagmiddag belanden we in een absolute windstilte die doet denken aan de afgelopen 24-uurs. Dit keer mag gelukkig wel de motor bij. En we houden het gelukkig het hele weekend grotendeels droog. (Al geldt dat niet helemaal voor de gezellige zaterdagavond in Good Ol’ Enkhuizen, die als altijd vrij ‘vochtig’ verliep).

Reacties zijn gesloten.