Voorbereiding 24-uurs race

Daarboven gebeurt hetDit weekend “trainen” we voor de 24-uurs race volgende week. Die andere Bas (chef v/d wacht), Chris (co-schipper) en deze Bas (ik zei de gek schipper) hebben er flink aan getrokken. We hebben zo’n beetje álle zeiltjes geprobeerd.

Goed opletten wat de spi doetDe zware en de lichte spinaker, de drifter en de (tweede) lichte genua, Le Big Boy, fok 1 en ’t rare fokje 2 (dat alleen vliegend kon worden gehesen) en nog heel even het schattig kleine stormfokje: alles ging omhoog. Alleen de zware (!) genua geloofden we wel. Die laten we lekker liggen voor onze voordekkers Roeland & Mike en tweede stuurvrouw Nienke. Hadden ze maar niet moeten afhaken voor de training. 😉

Ook goed opletten wat vóór ons gebeurtWe varen zaterdag naar Almere voor een paar bootschappen bij Kniest. Vervolgens een paar rondjes Pampus en bij Muiden naar binnen. En na een bijzonder gezellige avond in Muiden varen we zondag via Tagrijn Emma in Lelystad-Haven weer naar M’dam. Onderweg hebben we nog flink aan het bootje lopen klussen: de kompasverlichting, een omvormer voor de broodnodige 220V aan boord, een tl-lampje in de kombuis, en nog veel meer. Tenslotte moet ze tip-top in orde zijn als we er komend weekend met z’n zessen 24 uur lang een boel mijltjes op gaan maken.

2 reacties op “Voorbereiding 24-uurs race