Muiden

GJ bezoekt s/y Lovefool.nlHet is een tijdje stil op ’t shipslog, maar niet omdat we zo weinig met het bootje doen. (Meer omdat er van alles misging met de camera’s… De foto links is nog van eind mei, de foto’s van het mooie tripje met Wilfred & Iris volgen ook echt nog!)

De Big Boy, na 3 keer hijsen
Waarschijnlijk heb ik nog nooit zó mooi zeilweer in Nederland gehad. Afgelopen weekend deed erg denken aan de Griekse avonturen samen met Chrisje… alleen de frappé en de ouzo-kater ontbraken nog.

Le Big Boy

Big Boy, ja zo hangt -ie goed Opletten, 't is eigenlijk een halfwinderWe zeilen een spectaculair voordewinds stuk; voor het eerst met de Big Boy, eigenlijk halfwinder (met hele gekke Franse termen bij schoot-, top-, en halshoek) en leggen aan in het rustieke Muiden. (Een beetje jammer van die house-party bij Almere: het gedreun is tot 23:00 uur stevig te horen.)

Aris, waar ben je man?!

Na een paar drankjes bij Ome Ko eten we een heerlijke afhaalpizza van La Chiusa aan boord en slapen we zalig in onze nieuwe captain’s cabin. En zondag is zo mogelijk nog mooier: na een tevergeefse zoektocht naar collega Aris op z’n cat, zeilen we uren later de Gouwzee op.

Muiderslot bij zonsondergang 'Zeilen' (het blad) bij zonsondergang s/y Lovefool.nl bij zonsondergang

Wat een lekker weekend weer! ’t Zijn maar een paar daagjes – Ze voelen als een week, ze smaken naar veel meer.

2 reacties op “Muiden

  1. Hoi, leuke site. Wij hebben sinds sep vorig jaar ook een 3/4 tonner, een Contention 33. Volgens mij is jullie “big boy” een “blopper”! Een zeil dat vroeger aan de lijzijde van de spinaker gebruikt werd tegen het slingeren. Wij hebben er ook 1. Leuk om jullie “project” te lezen.

  2. Bedankt voor je reactie!

    ’t Zou zomaar kunnen dat je gelijk hebt met je verhaal over de “blopper”, of “blooper”. Ik ben eens wat gaan Googlen en ik kom er dit over tegen op De Taal van het Water:

    Big Boy – Groot voorzeil samen met de spinnaker gebruikt op zeewedstrijdjachten, bij het voor de wind zeilen.

    Blooper, Fat Boy – voorzeil dat samen met een spinnaker gevoerd kan worden.

    ’t Klinkt me nogal ingewikkeld, zo’n constructie met een spi én zo’n zeil (dat ik voor halfwinder aanzag). Maar ja… die 3/4 tonners werden normaal door zes man gezeild, dan heb je wel wat handjes aan dek!