Genieten en deuken

Die rotwinter is voorbij. Eindelijk! En dat heb ik dit weekend maar even gevierd, met twee heerlijke zeildagen.

Eric en JonasAfgelopen zaterdag heeft de Lovefool.nl haar eerste mijltjes van het seizoen mogen afleggen. Met bandgenoot Eric en zijn vierjarige zoontje Jonas voeren we lekker een paar uurtjes de Gouwzee af en weer op. Het was bewolkt en fris, maar droog. Iedereen was dik ingepakt. En het was in één woord: genieten.

Qua zeilen pakten we het nog beetje voorzichtig aan, maar voor de dappere Jonas was ’t een bijzonder avontuur. Dat wordt nog wel eens een echte stoere zeeman! (En z’n vader vast ook.)

Deuken

Zondag kregen we nog één kans om te scoren in de reeks winterwedstrijden van de WSV Helius. Het was wederom droog en het woei een dikke 5 Beaufort. Op het Haringvliet zijn dat prima omstandigheden om heel hard en fanatiek te zeilen. En dat hebben we zeker gedaan, zo te voelen aan de blauwe plekken en spierpijn.

Maar de NED 7845 was niet erg gelukkig: een moment van overtuigde onbestuurbaarheid leverde twee flinke deuken op, één in de romp en eentje het ego van de stuurman. Nou maar hopen dat alles probleemloos afgehandeld en hersteld wordt, op tijd voor de Van Uden Reco.

Reacties zijn gesloten.