Hellevoetsluis! Maar waarom?

De mensen die ons via twitter in de gaten houden weten het al: Afgelopen paasweekend varen we het bootje naar de nieuwe thuishaven, middenin Hellevoetsluis. Het was koud, zeker op zee. Maar het was zalig om nu al weer op zout water te varen. En met de nieuwe ligplaats gaan we zeker een boel nieuwe avonturen tegemoet.

Maar waarom?

Er zijn vele redenen voor ons om ‘helemaal’ naar Hellevoetsluis te gaan. Ondanks dat het vanuit Utrecht verder rijden is. Om er een paar te noemen:

 • Nieuw vaargebied – Het Markermeer en de Gouwzee kennen we nu echt wel. Hoewel ik het fotogenieke Paard van Marken zeker zal missen, net als alle fijne horeca in Monnickendam. Verandering van spijs doet eten, zeggen ze.
 • Brak water – Het Haringvliet is niet helemaal zoet. En in iets meer dan een uurtje zitten we nu op zout c.q. open zee. En dat is toch waar wij, net als het bootje, ons het meest in ons element voelen.
 • Zuidelijker – Uit principe geldt: hoe zuiderlijker hoe beter. Iedere zeilvakantie doen we ons best om zo snel mogelijk naar het zuiden te komen. Vanuit Hellevoetsluis zitten we in theorie binnen een dag in Oostende, dat nu dus een bestemming voor een weekend-tochtje kan zijn!
 • Gezelligheid – Er wordt in Zeeland voor ons gevoel actiever gezeild, door gezelliger publiek. Waarschijnlijk lijkt dat gras van afstand wel erg groen. Maar toch: We kennen nu al meer zeilers in Hellevoetsluis dan na 5 jaar in Monnickendam. Zo heb ik al meegezeild op 2 zeilwedstrijden vanuit ‘Hellevoet’. En werden we bij binnenkomst in het kanaaltje verwelkomd door onze nieuwe buurman, de eigenaar van het zusterschip! (En op twitter werden we bovendien welkom geheten door de vorige. Hi Ro!)
 • Webcam – Eén van de grote voordelen van Hemmeland was een webcam, gericht ons bootje. In Hellevoetsluis hebben ze natuurlijk ook een webcam. Maar nu eentje met een zoomfunctie!
 • Liggeld – Hemmeland was als gemeentehaven al relatief betaalbaar. Dankzij de WV Hellevoetsluis gaan we ons extra kosten aan benzine misschien wel terugverdienen. Hoewel… met die oude ‘bijboot’?

7 gedachten over “Hellevoetsluis! Maar waarom?

 1. Welkom in het zuiden! Van de zomer zijn wij weer in Zierikzee, dus waai nog eens aan 😉
  Succes met de VanUdenReco, de visjes zijn daar altijd erg lekker en het feest goed!

 2. Bas,

  Een vlag hoort bij een vereniging.
  Daarom ben ik zo vrij geweest om hem bij jou op de boot op te hangen.

  Groeten Jeroen

 3. Bas,

  Vind je dit echt wel super?

  Met Twitter kan ik niets, vandaar de reactie via de site.

  Groeten Jeroen

 4. Ha,

  Genoeg redenen inderdaad om naar Zeeland te gaan. Volgens mij gaan jullie je daar wel vermaken. Wij liggen inmiddels met Gaia in Lemmer. Een uurtje rijden vanuit Grunning, dus dat is wel lekker. Moeten nog wel kijken hoe we op in of andere manier die cocktails gaan drinken. Al plannen voor de zomervakantie?

  Groet, Ank

 5. Cocktails? Cocktails? Laat even weten wanneer ik de rum mee moet nemen, wij zijn ook weer in ’t land 😉

 6. Cocktails. In Hellevoetsluis?

  Of gaan we een keertje “aan wal” afspreken? Is Utrecht wellicht een mooie, neutrale centrale plek tussen Grunnig & Zierikzee?

Reacties zijn gesloten.