Cowes

Cowes is hét zeilersmekka van West-Europa. En waarschijnlijk, als je het de Britten vraagt, van de hele wereld. Of in ieder geval van het Gemenebest, wat dan ook neerkomt op de hele wereld, innit?
Cowes Panorama

En als je het mij vraagt? Ik ben nog nooit op zo’n fijne plek geweest – een plek waar werkelijk álles om zeilen draait. Hier val je uit de toon als je niet in je zoute zeilkloffie aan de bar staat, met een verwaaide kop door de supermarkt slingert, of in korte broek op afgetrapte bootschoenen een sjiek restaurant binnenstruikelt. Een beetje naam in zeil-merkenland heeft hier een vestiging. Hier vind je dé namen in klassieke en moderne zeilfotografie. Hier komt de volledige zeilwedstrijdwereld een keer per jaar bijeen voor een week van nautische orgiën. (We hebben Cowes Week nét gemist; de naweeën zijn nog voelbaar.)

Cowes EsplanadeCowes EsplanadeWaiting for the Floating BridgeRoyal Yacht Squadron GateIn Cowes Yacht HavenIn Sailors HeavenCowes EsplanadeCowes EsplanadeCowes PierSailing on the Solent

Hier in Cowes wil ik zeker terugkomen. Nog sterker, hier zou ik oud kunnen worden! (En waarschijnlijk heel snel.) Alleen dat weer, daar zit nog wel een beetje veel Britse saus overheen. En we hebben eerst nog een zeiltocht af te maken.

Waarheen leidt de reis vanaf hier? Zuidelijk, naar Cherbourg en de Kanaaleilanden? Of westelijker, meer van de Britse kusten bekijken? We zullen het morgen zien. Stay tuned!

2 reacties op “Cowes