Frans genoeg&

Blazen langs CalaisZo lekker als we van Duinkerken naar Boulogne bliezen, zo saai is de tocht naar Dieppe. Gisteren lekker hoog aan een dikke 4 Beaufort, tot voorbij Calais; vandaag vanaf een uur na vertrek te weinig en te variabele wind om de zeiltjes bol te houden. Gisteren een X 412 eindeloos aan ’t lijntje gehouden; vandaag aan alle kanten voorbij gemotord. Gisteren zon vanaf het ochtendgloren; vandaag pas in de loop van de saaie lange tocht een beetje licht onder de grijze deken.

No Wind :-(Maar we klagen niet (echt). We hebben toch weer een stuk kunnen varen – grotendeels de goede kant op. En Dieppe is ook een mooi plekje, hoewel ik me nu al wel verheug op de Britten, hun havens, hun gastvrijheid en zelfs hun prijzen. (Met dat laatste heeft de stand van de Pond ook wel iets te maken.) Tomorrow we sail to Brighton, j’espère? Frankrijk, het was me weer (een) genoeg(en).

1 reactie op “Frans genoeg&