Voorbereidingen voor een nieuw avontuur

We hebben het een beetje druk, dus het is hier wat stil. Zie het als een stilte voor de storm, want we gaan weer op pad, een nieuw avontuur tegemoet. En daar horen de nodige voorbereidingen bij. De boot moet vakantieklaar, de boel gepakt en al het werk af.

Druk klussen

Eigenlijk zijn we er al twee weekenden druk mee: die klussen aan boord, ’t zijn niet de leukste. Om te beginnen was dat de pomp van rottige Jabsco weer aan een nieuw rubber toe. Dat moet bijna jaarlijks gebeuren en dat vinden die schroeven niet leuk. Na de eerste keer krijg je ‘m eigenlijk al niet meer goed dicht. (De vergelijking met een Leenbakker-kast is snel gemaakt: na twee verhuizingen kan je ‘m weggooien.) Na een hoop gevloek is uiteindelijk de volledige pomp vervangen door een kostbare nieuwe.

De volgende klus is de “stagplaat”: de afdekplaat van de plek waar de zijstagen op het dek bevestigd zijn. Daar kwam namelijk een heel klein beetje water door. (Afhankelijk van de koers leek het soms te regenen in de salon. Er zit inmiddels weer een hele spuit met Sikaflex onder de plaat en tussen de bevestigingen. Met de buien van de afgelopen week zullen we snel genoeg weten of het dicht is.

Een derde, bijzonder prettige klus is het vervangen van de kabels van de koeling. De vorige bleken te licht. (Hierdoor begon het schakelpaneel te smelten. Lekker toch?) Chris heeft de klus uiteindelijk in twee dagen geklaard. Niet slecht!

Inpakken

Tot slot werken we nog een paar kleinere klussen af: het opnieuw bevestigen van de mastlier, de stickers op het schakelpaneel, ’t vastzetten van de bilge-vlonders. Kleine klusjes die uiteindelijk een hoop tijd kosten. En nu moeten we maar eens wat gaan inpakken: veel kleding voor alle soorten weer, gadgets, fotospul, proviand, een gehuurd reddingsvlot, bootpapieren, bijgewerkte zeekaarten, … Wat vergeet ik? Vast van alles.

Nieuw avontuur

De reis zal nu snel beginnen. Wanneer precies? En waarheen? Je leest hier snel meer. Wat ik al kan vertellen is dat we de dit jaar24 uursrace niet gaan halen. Gelukkig zal men ons daar niet te hard missen: De teller bij de voorinschrijving van de 45ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace staat een maand voor de start op 610.

4 reacties op “Voorbereidingen voor een nieuw avontuur

 1. okay, een tuin heeft veel onderhoud nodig, maar die laat je achter als je op vakantie gaat.. wat een gedoe voordat je eens kunt varen!
  Goede vakantie toegewenst van ons beiden, kusjes en behouden vaart.
  We volgen jullie op de website,
  Wil en Karin.

 2. Dankjewel!

  Onze 31 jaar oude, 10 meter lange “polyester volkstuin” heeft inderdaad af en toe wat extra aandacht nodig. 🙂

 3. Oh wat klinkt dat weer heerlijk bekend. Dat shitklusje, die stagplaten. Gelukkig doet de koelkast het bij ons wel goed 😉
  Nog in de buurt van het Zeeuwse? Als jullie de koffie regelen, regelen wij de bolussen…

 4. Bolussen… is dat een grap ten koste van mijn gezwoeg op die toiletpomp? 😉

  We gaan zeker even laten weten als we in de buurt zijn! (Waarschuwing: De Mount Gay is aan boord.)