Schipper mag ik oversteken?

Zaterdag zeilen we niet, maar die nacht slapen we wel lekker aan boord. Denken we. Maar dat valt vies tegen: de hele nacht zit de kajuit vól met muggen die het dit keer vooral op mij gemunt hebben. Dus als we de volgende dag de kluslijst erbij pakken, heb ik wat moeite om de oogjes open te krijgen.

Bijna klaar

We hebben aardig wat te klussen: We gaan vanaf volgende week een lekker stukje varen, met “de overkant” als doel. (Wel uitkijken met oversteken, natuurlijk!). Dus als de vlonders weer eindelijk lekker vastliggen, de stuurautomaat eindelijk (redelijk) netjes is aangesloten, de accu’s vol opgeladen zijn, alle veiligheidsuitrusting gecheckt is, alles netjes is gestouwd, zijn we er bijna klaar voor.

Chrisje ontdekt ’s avonds dit leuk geschreven verhaal:

En vanaf dat moment was het koersje west op het kompas. Nog 110 mijl te gaan.

Alleen hoop ik dat we ietsje meer wind hebben. (Maar niet weer ineens teveel wind natuurlijk!)

1 reactie op “Schipper mag ik oversteken?

  1. Een hele fijne vakantie met goede zeilwind, eindelijk eens zon, leuke vrienden en mooie nieuwe havens. MAD & GJ