Nieuw bemanningslid

Het is best mooi weer dit weekend, zelfs zonnig vandaag. We komen er helaas niet aan toe om te zeilen: nachten zijn wat lang en de bijboot heeft wat probleempjes. Maar we hebben wel een prachtige nieuwe aanwinst voor ons bootje… (puntje-puntje-puntje)

Kerstwens

Het nieuwe bemanningslid is niet, zoals sommige bevooroordeelde lezers meteen zullen denken, een kleine voordekker of navigatrix. Nee, daarvoor moeten we komend vaarseizoen bij onze favoriete ‘overlopers’ zijn. En na dit weekend wellicht bij Maurice & Jeannette: van harte met jullie Lily!

Zoals zo veel van onze bootonderdelen komt dit bemanningslid niet van de ooievaar maar van Marktplaats. Het is de vervulling van een kerstwens van jaren terug, maar dan nog veel mooier: niet de TP 20, niet de TP 22, maar de TP 32! En da’s volgens George Kniest:

Topmodel van de cockpit-stuurautomaten. Door de kogel- schroefaandrijving stiller en krachtiger. Voor schepen tot 12 meter of 6.300 kg waterverplaatsing.

Sorry George, we hebben ‘m nóg voordeliger. En toch praktisch nieuw. Maar wees gerust, we komen vast nog wel langs voor de bijbehorende accesoires (die blijkbaar ook wat mogen kosten).

Helmut

Ik verwacht heel veel plezier te hebben van ons “topmodel” stuurautomaat, want op ons werkbootje is elke extra hand welkom. Tijdens onze drieweekse droomreis door de Cycladen hadden we al een dergelijk apparaat. We noemden ‘m toen liefkozend Helmut, der Autohelm. Voor onze nieuwe bemanningslid hebben we ook al een koosnaampje. Kan iemand ‘m al raden?

4 reacties op “Nieuw bemanningslid

  1. De mannen van de werf in Lelystad waar we jaaaren hebben doorgebracht, hadden indertijd al deze bijnaam voor ons bootje. Ik heb me altijd voorgehouden dat dit kwam omdat we daar ieder weekend kwamen klussen, met gereedschap aan het sjouwen waren, met liefde het bootje aan het opbouwen waren. “They love tools,” als het ware.

    Maar nu jullie het zeggen, Bas & Ro… Misschien hadden ze een andere gedachte bij. En nu ik dat grote, uitschuifbare, plastic hulpstuk hier op de keukentafel zie liggen…

    As they say:

    “A dirty mind is a joy forever”