Blazen naar Enkhuizen (en terug)

Het Naviduct bij ochtendzonHet voordeel van zeilen in de nazomer ok, herfst is dat het bijna altijd lekker waait. Zo ook dit weekend: zaterdag blaast een stevige Zuidwester ons met een bakstag-koersje naar Enkhuizen, zondag blaast de inmiddels West-noordwesten wind ons nog harder terug. (Bekijk onze trackfile, als .kml voor Google Earth.)

Gezellig

In Enkhuizen vind je één van onze favoriete zeilerscafeetjes: het Ankertje. Sinds het vertrek van de oude barkeepster was het daar echter nooit meer zo overdreven gezellig. Het leek dus wel veilig om hier zaterdagavond binnen te stappen.

Ik hoor mezelf nog zeggen: “Nee, nu écht alleen een koffie.” (Laat ’t niet zo’n nachtelijke slemppartij worden als de vorige keer dat ik dat zei.) Een goed voornemen waar helaas (suprise, surprise) weer niks van kwam. Mede dankzij de heren van ZV de Rukwind uit Durgerdam. Cheers mannen, op een succesvol rondje Noord-Holland.

Update

Sinds vorige week kan het nog simpeler: Je opent gewoon m’n speciale .kml rechtstreeks in Google Maps.

2 reacties op “Blazen naar Enkhuizen (en terug)

  1. Was niet duidelijk of de vorige reactie verstuurd is, opnieuw: De rukwind zal komend seizoen weer actief zijn, je kan op de hoogte blijven op http://www.zvderukwind.nl/ De website is pas enkele dagen oud en zal zeer snel geupdate worden, met alle plannen. Groeten van de rukwind

  2. Goh Chris, die rukwinden leken me toen errug funny. De dames leken zelfs in Enkhuizen tegen een bijzonder klein stootje te kunnen, maar: “De eerste geplande tocht is september dit jaar naar Harwich, de mannen zeilen in diverse jachten, de vrouwen gaan met de veerboot.” Ouch.