Ze drijft weer!

Op de bok met glimmende wangenDaar staat ze dan, daags voor de tewaterlating. D’r bolle wangetjes glimmen lekker dankzij de Dulon. Deze foto is duidelijk niet van vandaag, want het ziet er de hele dag allemaal wat grijzer uit. Qua weer dan. Want verder is het een mooie dag.

Op de kar naar de hellingVandaag is het eindelijk zover: ons bootje mag het water weer in. Tijdelijk natuurlijk, want over exact een week wordt ze er weer uitgehesen, door die grote, vertrouwde kraan in Lelystad. En dan maar eens kijken hoe het kielprobleem zich verder ontwikkelt.

Spannend

Eigenlijk is het vandaag al behoorlijk spannend qua kiel. Nu ze van de bok af is en ze niet meer op de kiel staat, valt nog maar te bezien wat de kiel zou doen. Zou -ie, nu weer met het volle gewicht, gaan doorhangen? Zou alles droog blijven binnen, of komt die nieuwe automatische bilgepomp meteen wel héél goed van pas? En doet de motor het nog?

Gelukkig: Het is allemaal prima verlopen. De enige nattigheid die we hebben gevoeld is die van de eindeloze miezer die de hele dag bleef druipen. Het leek verdomme onze zomervakantie wel!