Brug gehaald, brug niet gehaald

Het liep allemaal wat anders dan oorspronkelijk gepland: de boot ligt er nog in. Vanmiddag komen we te laat in de middag aan in Bunschoten, waardoor we het het “ont-te-water-laten” maar een weekje uit hebben moeten stellen.

Net door de brug

Roel, Bas, Floor en Roeland met 7 knopen richting LelystadZaterdag gaat alles érg voorspoedig: de bemanning, bestaande uit Roel, Roeland en Floor, komt netjes op tijd in Monnickendam aan. We vertrekken bijna direct voor een prachtig tochtje. Eerst de sluis van Lelystad, dan door naar de de Ketelmeerbrug. Die brug wordt niet meer bediend na 16:00 uur. En we passen er niet zomaar onderdoor. Met nog ruim 5 minuten te gaan, laat de brugwachter ons nog net even langs.

Door de Ketelbrug en aan de borrel'Je hebt vrienden waarmee je kan lachen...''Meisje, ik ben een zeeman...'

Net voor het donker leggen we aan in Roggebotsluis, vlakbij Kampen. We eten een bijzondere, uitgebreide maaltijd in Wok Inn, een aanrader voor de liefhebbers van (veel) Chinees. En daarna drinken we nog een afzakkertje in ’t Haasje, waar we bovendien worden gefêteerd op ’n Oerhollands staaltje compleet uitgaan. Of zoiets.

Brug dicht

Chrisje, tegen wind en regenBij Elburg is, tijdens het winterseizoen, de brug onbediend op zondag. Als de crew van boord is, varen Chrisje en ik in een uurtje naar Elburg, waar we lekker relaxen aan de kade in het centrum van dit oude vestingstadje.

Ons mooie bootje in BunschotenVandaag varen we, pal tegen de wind en regen in, door naar Bunschoten. We komen daar pas in de middag aan, dus ze ligt er nog even in: volgende week gaat ze eruit. (Bah, van mij mag het zeilseizoen het hele jaar duren!)

Reacties zijn gesloten.