Nieuwe ronde, nieuwe kansen

In het nieuwe jaar waren we er nog niet eerder aan toegekomen om écht weer met ons bootje aan de slag te gaan. We zijn al wel bezig geweest met het de planning, want d’r moest weer wat nieuw overzicht komen. En we kunnen in de komende tijd wel wat hulp gebruiken, lieve mensen! (Maar daarover later meer.)

Zaterdag gaan we zelf eindelijk weer aan de gang: Ondanks het gure weer (zelfs in de loods is het rond de 2° C) gaan we vol goede moed aan de slag met de volgende klusjes:

Dek afwerken

Na al het lakwerk zijn er nog wat plekjes die wat bijgewerkt moeten worden. Niet overal heeft de tweede laklaag helemaal gepakt, dus d’r moet nog wat lak bij. Chrisje heeft zaterdag alle plekjes voorgeschuurd en gemarkeerd. Voor het echte lakken is het nu helaas nog (veel) te koud, dus we wachten op beter weer.

Raampje in voorluik

Het raampje dat ooit in het voorluik zat is lelijk (groen), gekrast en gebarsten, en bovendien gedemonteerd voor het schilderwerk. Chrisje heeft bij onze favoriete winkel een goedkoop, mooi stukkie plexiglas gehaald. En ik had het al grofweg in de juiste vorm gezaagd. Zaterdag heb ik het precies passend gemaakt en de schroefgaten voorgeboord.

Om het ruitje vast te kitten is het nog te koud, dus dat moet ook wachten. Bovendien willen we eerst al het lakwerk gedaan hebben voordat we (lees: Chrisje, want ik háát dat spul) met die plaktroep aan tekeer gaan.

Railsysteem

Het railsysteem voor zowel de genua, fok als grootschoot moet volledig vervangen worden. We zijn zaterdag langs de dichtsbijzijnde (en relatief dure) watersportwinkel geweest om eens een pakketje samen te laten stellen en er een offerte van te laten maken… We kwamen toch uit op Lewmar. “Kost wat, hebbie ook wat” zullen we maar zeggen. đŸ˜‰

Spiegel en nieuwe naam

Het leek er eerder op dat de plek waar de plakletters van de oude naam van ons bootje hadden gezeten, volledig opnieuw gelakt mochten gaan worden. Maar voor zover we nu konden zien, vallen er na een grondige poetsbeurt geen sporen meer te bekennen. De spiegel is dus klaar voor de nieuwe naam, waarvoor Chrisje inmiddels de plakletters besteld heeft!