Dak lekken, eh, dek lakken: check!

Glimmend gangboordMaandenlang zijn we (maar toch voornamelijk Chrisje) bezig geweest met wat hopenlijk de grootste, tegenvallende klus van het hele bootproject was: het lakken van het dek. Telkens weer werden er slechte plekjes gevonden, die moesten worden uitgekrabt, opgevuld, afgeschuurd, geprimerd en (opnieuw) gelakt.

Gebed zonder end

Al weken geleden bereidden we alles voor om de laatste hand aan het lakwerk te kunnen leggen. Al het afstoffen, poetsen en ontvetten is op zich een hele klus op onze ’tien meter polyester volkstuin’. Helaas konden we met het mooie weer niet verder: de dure lak zou met de enorme hitte direct stollen op je kwast. Nu het wat afgekoeld is, hebben we er eindelijk samen een punt achter kunnen zetten, getuige de bovenstaande foto van het glimmende gangboord.

What’s next?

De volgende stap wordt het aanbrengen van de antislip-laag op de daarvoor bestemde vlakken. Nog iemand een serieuze suggestie voor de kleur? We denken zelf aan lichtblauw of grijs. Antislip-lak wordt maar in een paar kleuren geleverd, maar je kunt ook zelf poeder mengen, door normale bootlak in andere kleuren.

Na de antislip volgt het dekbeslag: genua- en spi-rails; grootschoot- overloop; staande blokken bij de mast; de lieren (het plastic bekertje zeilt wat lastig), en de kompassen. En dan begint het écht op een bootje te lijken. Dit jaar nog tewater en varen, lijkt helaas een beetje een bekeken zaak. Maar die boot komt heus wel af voor het het feestje

Reacties zijn gesloten.