Slapen op een Rolls Royce

Zet 'm goed vast!De oplettende lezer heeft het al kunnen volgen: We maken aardig vaart richting het zuidwesten. Vrijdag overnachten we in de obscure maar verbazend prettige haven achter de NDSM-werven, waar een sympathieke Duitse havenmeester-anarchist ons gastvrij ontvangt. (Ik ken wel meer van dit soort functionarissen waarbij een hanekam ook prima zou staan.) Met onze verstekeling met fiets eten we een hapje in de IJkantine en gaan op tijd op bed, dat ons voor het laatst een slechte nacht bezorgt.

Zaterdag scheuren we op de motor het Noordzeekanaal af, want we hebben een afspraak: Bij de sluizen van IJmuiden worden we opgewacht door John van Joan’s schuimrubberbetaalbaar.nl. Hij laadt snel onze bestelling aan boord en we halen nog nét de sluis, waardoor we, ondanks het tij, nog lekker op tijd in Scheveningen kunnen aanleggen. En daar kunnen we voor het eerst genieten van onze aanwinst.

Rolls Royce

Twee weken geleden waren we bij Joan’s om even te kijken, te informeren en te proberen. We moeten echt iets beters aan boord en we willen advies iemand die er verstand van heeft, maar ons geen poot uitdraait. Een bootmatras moet goede steun en vering geven, ondanks een harde ondergrond. Hij moet tegen vocht kunnen. En hij moet mooi op maat gemaakt worden en vooral… Heel lekker slapen, ondanks de prijs. Joan’s heeft nogal wat keus en men voorziet ons geduldig van advies. Na een half uur proefliggen op verschillende (combinaties van) schuimlagen, zijn we eruit: Het wordt de Rolls Royce onder de matrassen, bestaande uit John’s nieuwste eigen brouwsel van schuimlagen. Niet de goedkoopste, maar wel het beste wat er te krijgen is.

Tijdens het proefliggen waren we direct verkocht. Ik begon spontaan te duimen, terwijl ik dat sinds m’n tweede niet meer doe. En afgelopen nacht sliepen we als roosjes! Nog sterker, op het moment van schrijven geniet de halve bemanning er weer van.

Maar waar laten we nu die oude matras? We kunnen ‘m hier toch niet zomaar op de oude stadskade achterlaten?! (Heeft de Petite Folie misschien nog een extra harde rotmatras nodig? 😉

2 reacties op “Slapen op een Rolls Royce

  1. Sorry Bas
    De Petite Folie vaart nu op het Kielerkanaal terug van een paar weken vakantieplezier in Denemarken.
    Misschien voor jullie terugweg?
    Fijne vakantie Jeroen

  2. He ho,

    Zag op Twitter dat jullie de Belgische vlag hebben gehesen. Wij zijn op we naar huis (snik). Wie weet gaan we elkaar nog tegenkomen. We zijn nu in Boulogne en gaan woensdag naar Duinkerken en donderdag naar Oostende.