Jammer, geen eiland

Sailing the North SeaHelaas, ons plan om vandaag naar Texel te varen (vanuit Scheveningen zo’n 65 mijl) valt in het water. Dit jaar doen we tijdens de vakantie dus opnieuw geen eiland aan. (Of je moet Engeland meerekenen.)

Vervelend weer

Er trekt een trog over Nederland en het KNMI weet zich er duidelijk geen raad mee. Het weerbericht van 05:00 gaf al waarschuwingen voor onweer en zware windstoten. Dat was het moment dat we besloten in bed te blijven liggen en daarmee het tij te missen. In de loop van de dag kwamen daar wisselende berichten over onweer en wind bij, waaronder een voorspelling van windkracht 7-8, morgen op de Wadden. Daar zouden we dus niks te zoeken hebben.

Inmiddels hebben we (terwijl we ons benedendeks vervelen) wat onweer gehad, met een boel regen. En al meerdere weerberichten die elkaar tegenspreken. Maar nog niet veel wind. En de laatste voorspelling voor morgen belooft ook niet veel goeds. Ach, we zien het wel. Inmiddels schijnt de zon en het is gelukkig warm genoeg voor de korte broek.

Reacties zijn gesloten.