Stukken beter zo!

Een klein berichtje live vanaf de Noordzee, vlak voor de kust van Walcheren, op het laatste restje Nederlands GPRS en met België in het vizier. Vanmorgen vertrokken we in alle vroegte – en in de regen – vanuit Scheveningen. De wind lijkt eindelijk gunstiger: westelijk, 3-4 Beaufort. Met 6-7 knopen op de teller en (toen we nog stroom mee hadden) 8-9 over de grond blázen we naar het zuiden.

Bij de Maasmonding krijgen we, in volle vaart tussen de vrachtschepen door, twee gezellige kerels van de Douane aan boord (waarvan later fotografisch bewijs) die gelukkig alleen de papieren wilden zien. En over een uur of 3 proberen we door het dichtslibbende havengat van Blankenberge naar binnen te ploegen.

Het zonnetje schijnt inmiddels en de wind houdt zich goed. Stukken beter, zo.

2 reacties op “Stukken beter zo!

  1. LoveFool Ahoy, 9 knots is niet verkeerd zeg. Dat moet even genieten zijn, ook al is de vakantie dan nog niet geslaagd, volgende week beter weer om af te zakken naar Bretagne. Da’s echt nog wel even varen, Jersey. Een blik op de kaart doet mijn oog vallen op Alderney, intrigerend eilandje. Zou je daar kunnen ankeren? Stuur maar foto’s als je er bent! good luck, Bolle

  2. Hi Bolle,

    Alderney staat bovenaan ons verlanglijstje. Maar of ’t wat gaat worden hangt – natuurlijk – vooral van de wind af.

    Foto’s volgen zeker!

    Grtz, Bas