Storm en stress

Maximale windsnelheiden 18 januari 2007Ons landje stond lekker op z’n kop dankzij de Grote Januari-storm van 2007. Van WeatherNews krijgen we een uitgebreid overzicht van wat er gisteren over Nederland is getrokken. Het bijgaande plaatje geeft inzicht in de hoogst bereikte windsnelheden.

Gestrand

Terwijl Chrisje gistermiddag voor de zekerheid belde met de jachthaven, werd zij samen met al haar collega’s naar huis gestuurd. Ik twijfelde net lang genoeg tot al het treinverkeer plat werd gelegd: Die avond mocht ik als één van de vele Gestrande Reizigers in A’dam overnachten. En ook al raadde havenmeester af om naar de haven te komen en moesten we van het Nationaal Crisiscentrum (NCC.nl?!) allemaal binnen blijven, ’t liefst waren we samen de hele nacht op ons bootje gaan passen.

Ik ga er vanuit dat er niks serieus is misgegaan. Afgelopen zaterdag ontdekten we een scheurtje in het dekzeil. Dat zal wel wat groter zijn geworden. Als dat het enige is, mogen we onze handjes dichtknijpen.

Alles ok?

Net als bij het vorige weeralarm hebben we de haven op afstand in de gaten gehouden. ’t Zag er helemaal niet lekker uit daar! Maar de jachthaven meldde ons woensdag nog per mail:

Morgen wordt opnieuw zwaar weer verwacht. Ook dan geldt dat wij alle boten, zowel op het land als in het water, goed in de gaten blijven houden.

Als u niets hoort dan is alles ok.

We hebben sinds dien (gelukkig) niets van ze gehoord. Ondanks dat gaan we morgen toch even zelf een kijkje nemen!

Reacties zijn gesloten.