Scheveningen – Utrecht

Zaterdag varen we vroeg in de ochtend uit Schevingen weg. De zee is nog steeds erg woelig en we zijn blij dat we de stroom mee hebben, want de wind is net te noordelijk om rechtstreeks naar IJmuiden te zeilen. Maar met een paar grote slagen weten we ’t toch behoorlijk snel te doen.

Hoog aan de wind, sturend tussen de “paaltjes” door, met nu en dan een lekker zonnetje op dek, passeren we enkele jachten die veel vroeger dan wij vertrokken zijn. En met de kentering van het tij zeilen we tussen de pieren naar binnen.

Mooie afsluiter

Boot van de Gay ParadeWe gaan vlot door de sluis bij IJmuiden en zitten weer op zoet water. En na het motortochtje door het Noordzeekanaal komen we aan in het bruisende Amsterdam. Het bruist dit keer wel heel erg, is hier iets aan de hand dan? 🙂

Hotel de GoudfazantVlak voor borreltijd leggen we aan in de sympathieke kleine jachthaven W.V.S. Aeolus. Een handig plekje, want die avond kunnen we, met Wilfred maar helaas zonder Iris, terecht in het bijzonder restaurant Hotel de Goudfazant – nu eens wél op loopafstand en niet voor niks met lovende recenties.

Monnickendam

Op zondag is het nog even “knokken” voor de Oranjesluis en daarna op het drukke Markermeer. Wat een boel bootjes opeens weer, hier op dit watertje! Maar het water is wel lekker vlak, het windje rustig en het zonnetje comfortabel. We komen op tijd aan in thuishaven Monnickendam voor een lekker vers gebakken visje, waarna we de boot leeghalen en vertrekken naar huis. Een heerlijke zeilvakantie, dat was het zeker. Wanneer is het weer weekend?

Reacties zijn gesloten.