Vol(op) genieten

Nog snel even de stempelplekken bijwerkenVlak voor de lunch is het zover: het bootje ligt erin, de mast staat erop. Wegwezen, zou je zeggen. Of moeten we nog even wat dingetjes regelen?

Hard werken

We hebben nog een vol programma. Dus het duurt nog wel even voordat we de mast getrimd hebben. En dan de giek er nog aan, grootzeiltje erop, alle lijnen weer over dek. En dat dek, dat kan ook wel een spoelbeurt gebruiken.

’t Lijkt soms net hard werken, zo’n boot. Al met al is het een uurtje of vier als we vertrekken uit Lelystad. Dan nog even door de Noordersluis, die gelukkig niet alleen razendsnel bediend wordt, maar bovendien die 5,5 meter verval in enkele minuten doorpompt. En dan zitten we weer op ons vertrouwde Markermeer.

En nu?

Aso’s

De zeiltjes staan zodra we op open water zitten. ’t Is een lekker ruim koersje naar Monnickendam. Maar ook Hoorn blijft ‘bezeild’. En met de muziek vol open (het meer is bijna leeg, dacht je dat we aso waren, ofzo?!) speren we dus met 6-7 knoopjes op de torentjes van Hoorn af. Zonnetje, lekker windje, muziekje, Juupje… Wat heerlijk om weer te varen!

Vol

Volle bakDe oude binnenhaven van Hoorn blijkt vol te liggen. Maar de havenmeester wijst ons een plekje vlak vóór de sluis, in de schaduw van het dikke torentje, met uitzicht op de ook al volle jachthaven van WSV Hoorn.

Prima plekje voor een lekker, tevreden borreltje. En een lekker happie aan boord. Nog ’n roseetje erbij… Proost, op het nieuwe vaarseizoen!

1 reactie op “Vol(op) genieten