Scoop: nog een Hollander

Het zou wel eens een scoop van wereldformaat kunnen zijn. En ik heb eerder op ’n vette scoop zitten broeden. En het zou ook best kunnen dat ik eigenlijk wéér m’n bek had moeten houden. Maar dit is er eentje die toch heel snel uit zou komen.

Nog een Hollander in de VOR

ING Real Estate BrunelVorige week schreef ik al over hoe de VOR een nogal Hollands feestje aan het worden is. En hoe gespeculeerd werd over de Hollandse bijdrage aan de bemanning van Premier Challenge ehh… Team Sunergy, nee… ING Real Estate Brunel.

Maar wie wordt het?


Gideon MessinkVandaag hoor ik uit betrouwbare en niet nader te noemen bron dat het Gideon Messink, Whitbread-veteraan, eigenaar van Messink Yachting en bovendien al projectmanager aan wal van Team Sunergy, zal worden – en dus niet Hans Bouscholte, waar anderen hun geld op gezet hadden. Hij zou in elk geval de komende etappe van Kaapstad naar Melbourne meezeilen. En dan maar eens zien of, en onder welke naam, deze boot daarna nog meevaart.

Update

(22/12) De boot vaart weer, onder nieuwe vlag. En men doet nog steeds geheimzinnig over de crew:

Crew? Many of you are asking…. we are still keeping everyone in suspense regarding our tenth man for Leg Two, just hang on, news coming soon!

Ik vermoed dat we de eerste berichten hierover wel eens op ClubRacer.be kunnen gaan lezen… we zullen zien.

Update II

(23/12) Nou wordt het wel verwarrend: NU.nl meldt tegen alle berichten in dat het toch Bouscholte wordt. Maar het team zelf bevestigt mijn scoop in het inmiddels aangevulde bericht dat Gideon meevaart, in elk geval voor de in-port race:

We can however reveal part of our cunning plan – we are pleased to welcome Gideon Messink onto the team for Boxing Day in-shore racing.

Maar misschien bedoelen ze hier wél Hans Bouscholte mee:

Barney is hard at work sorting out the rest of the team, and I believe we have secured the attentions of a Dutch VIP – more on that later.

De NOS weet nu ’t al wel, maar zegt toch iets anders:

Bouscholte neemt […] op Tweede Kerstdag deel aan de havenrace in Kaapstad. […] Messink deed al drie keer eerder mee aan de prestigeize zeilwedstrijd. Zijn bedrage tijdens de huidige editie zal beperkt blijven tot de havenrace.

Ben benieuwd, want mijn bron verzekerde mij dat Bouscholte en Messink nooit samen op één schip zouden varen.

Update III / Round up

(26/11) De Nederlandse boten van ABN AMRO hebben inmiddels een eerste en derde plaats behaald in een, volgens de live verslagen, zeer spectaculaire in-port race in Kaapstad. De Nederlander Bouwe Bekking, schipper op de Spaanse boot Movistar, werd tweede. En inmiddels is op de site van Bouscholte te lezen dat -ie wél heeft meegevaren, maar slechts “als gast”, zodat hij helaas niets mocht doen aan boord van de ING/Brunel. Gideon was wel “als zeiler” aan boord, zijn rol wordt niet nader omschreven. Erg veel heeft het niet mogen baten: de praktisch ongetrainde bemanning werd laatste.

Genoeg Nederlands gewauwel nu. Het (nog) betere zeilwerk vindt momenteel plaats aan de voor ons Hollanders (en Belgen) andere kant van de wereld, in de Sydney-Hobart!

1 reactie op “Scoop: nog een Hollander

  1. Tja, een toevoeging op je scoop, uuuhm
    In Sydney zal de ING er wel mee ophouden, mijn vermoeden; Holmatro zal het stokje wel overnemen??????