Afplaktape

Op zaterdag komen Chrisje en ik, o.a. dankzij een flinke file, véél te laat aan bij ons bootje, de Lovefool. Met antislip-lak, met verse verfrollertjes, met enkele dingen die we echt niet nodig hebben, maar zonder afplaktape.

We besluiten de klus van de dag beperkt te houden: Vandaag verwijderen we alleen de oude tape. En we nemen een paar losse delen, de deksels van de bakskist en de gasbun, en de ‘garagedeur’, mee om thuis de eerste stukken antislip te doen. Niks (in)spannends dus. Maar wél spannend is de vraag: hoe is de nieuwe laklaag van het dek uitgevallen?

Flater

We inspecteren het hele dek en de kuip, waar we helaas wel een enkele ‘druiper’ en een paar korrelige vlakjes constateren. En, tot onze schrik, een gemist plekje! Achterin de kuip had ik mij, in een actie die Guust Flater niet zou misstaan, in zulke bochten moeten wringen om mezelf niet ‘in een hoek te schilderen’, dat ik een vlakje van ongeveer 15 bij 15 cm over het hoofd gezien heb. Nou ja, we zullen na het antislip-lakken wel nog wat witte lak nodig hebben om e.e.a. bij te werken. Maar, al-met-al ziet het dek er heel mooi uit:
Gelakt dek (zonder afplaktape) Gelakte kuip Gelakte kuip en instrumentenpaneel Guust Flater in actie

Vette scoop

We hebben overigens nog een vette scoop met betrekking tot de onze buurboten, de twee Volvo Ocean Racers. Hij is echter zó vet, dat ik er echt niks over kan zeggen. Dus: Sorry voor deze volledig irrelevante mededeling. Maar ik wil later, als Team ABN Amro het nieuws naar buiten brengt, natuurlijk wel kunnen zeggen dat ik het lekker al wist. :-p