Uit het water

Bootje uit het waterHet is zover, vrijdagmiddag is ze inderdaad op de bok gezet. Het was nog even spannend, want de helling was wel erg ondiep voor ons bootje. Maar uiteindelijk is ze, zoals je in het bijgaande filmpje kunt zien, ongeschonden uit het water gekomen.

Verf van de kiel

Hoewel, ongeschonden: De kiel blijkt toch wel last te hebben gehad van het modderbad waar ze de laatste weken in Monnickendam in heeft gestaan. En misschien toch ook van die paar keer dat we het bootje zelf in de modder schoven, wat ons onder andere op de Randmeren, maar ook aan het begin van het rondje Pampus op de Gouwzee gebeurde. Het onderste deel van de kiel is in elk geval aan een paar nieuwe verflaagjes toe.

Maar al die afgeschuurde verf is nog niet het ergste.

Kiel los?

De kiel blijkt ook serieus last te hebben gehad van de problemen met de kielbouten, die we al opmerkten bij de eerste waterproef. Het grote zware gevaarte, van lood en gietijzer, heeft eigenlijk nooit lekker onder de romp gehangen! Hij zal er niet zomaar vanaf donderen, maar ’t zit zeker niet lekker. Dat wordt dus nog een flinke klus erbij, bovenaan de lijst van komende winter.

Winterklaar

Helemaal “winterklaar” is ze nog niet. De motor wel: de impeller is eruit, het externe koelsysteem zit vol met antivries. (De olie en het filter waren onlangs tijdens de garantiebeurt al vervangen.) Al het drinkwater is weggepompt, het toilet is leeg, het grootzeil is naar de wasserette. En volgende week zullen we maar eens gaan kijken wat we kunnen met het dekzeil dat Chrisje (de ongekroonde koningin van Marktplaats) via internet heeft gekocht.

1 reactie op “Uit het water

  1. Pingback: Wat is er mis met de kiel (deel 1) - s/y Lovefool.nl