Kiwi op bootje 1

De naam van de schipper van de eerste VOR-boot van Team ABN AMRO is bekend gemaakt. Het wordt de Nieuw-Zeelander Mike Sanderson, die twee keer eerder heeft meegedaan aan de Whitbread, derde was bij z’n debut in de Transat 2004 en als kaptein op de Mari-Cha IV het record brak voor een Atlantische oversteek.

Vorige week heb ik in onze loods een houten mock-up (op indrukwekkende ware grootte) van de kuip van “zijn” toekomstige bootje mogen bewonderen. Hiervan plaats ik maar geen foto’s, want ik wil Schaap noch Heiner voor de voeten lopen. 😉 Maar als je nou komt helpen met klussen, kan je hier misschien wel zelf een stiekeme blik op werpen.

Maar Emma dan?

Hoe staat het ondertussen met de voorgenomen samenwerking tussen Mike en Emma Richards? Want over deze Schotse zeilster zwijgt de hoofdsponsor in alle talen, terwijl ze beiden eerder aankondigden:

“Richards and Sanderson will jointly lead the syndicate on the water. Emma?s priority will be to front the campaign and ensure all the sponsors requirements are met, while Mike will focus on ensuring they have the quickest boat and best team in the race.” (Mike & Emma)

Heeft die ‘Kiwi Pig‘ de lieftallige Emma botweg overboord gezet? Of wordt zij binnenkort als het verrassingskonijntje uit de hoge hoed van ABN AMRO getoverd?

Update (31/7)
M’n theorie blijkt inmiddels ook al “op de steiger” rond te gaan; Zeilen Online gooit er zelfs nog een schepje bovenop. Ikzelf heb Emma afgelopen week een berichtje gestuurd, maar haar PR-mensen hebben het waarschijnlijk te druk om te reageren. Of zou men van de sponsor nog niets mógen zeggen?

Update (28/8)
Het blijft spannend: beide bovenstaande links naar de geciteerde sites van respectievelijk Mike & Emma geven een geïmproviseerde “404 – Page not found”. Op de site van Emma is ook het andere bericht over de VOR verdwenen, bovendien is haar sympatieke gastenboekje de nek omgedraaid lastig te vinden (voor een blinde kip dan).

Bij Mike is het oorspronkelijke ‘Richards and Sanderson will jointly lead the syndicate’-bericht vervangen door het nieuws over ABN AMRO. Maar gelukkig: The internet never forgets. 😉

Reacties zijn gesloten.