Chippewa

In een uitgebreide collectie van schitterende zeilfoto’s vond ik een set mooie plaatjes van de Chippewa. De Chippewa (woah?) is de winnaar van haar klasse (Racing Big Boat II) in de Antigua Sailing Week begin deze maand.

Chippewa is ook een Swan (Sjonge, wat heb ik toch met al die mooie Swans?). Een grote nieuwe, maar ook een ‘oude bekende’!

Chippewa in Puerto Calero, LanzaroteIn november 2002 vierde ik mijn verjaardag op Lanzarote met een paar gekken en andere vrienden, in afwachting van de oversteek. In diezelfde haven lag ook de Chippewa, met een kleine, betaalde crew te wachten totdat ook zij de oversteek zou wagen. Hoe zou het nu met die ene gek, Chippewa’s bootjongen en self-acclaimed “Male Chauvinist Kiwi Pig” Sean zijn? Zou hij nog steeds rondzeilen? Ergens op de oceanen, misschien zelfs nog wel op de Chippewa?

Update (29/5)
Vorig jaar won Chippewa bijna in de ASW, waar ze in haar klasse wel de 80 voet Favonius van Roel Pieper versloeg. En raad eens wie daar toen wel een eerste plaats heeft gehaald? Jawel, daar hebben we de Tazani weer!

Reacties zijn gesloten.