Dunkerque – Oostende – Vlissingen

Voor het thuisfront snel even een nieuw bericht, nu we veilig in de haven liggen. En weer in Nederland zijn!

We zeilen maandag van Dunkerque naar Oostende. Een prima stuk zeilen op alleen het grootzeil: praktisch voor het lappie en dan klappert die genua toch maar kapot. En met de stroming en de golven mee varen we snel genoeg.

Goed toeven

Het is weer goed toeven in de mega-badplaats Oostende. Hadden we er vorig jaar al dikke pret; dit jaar is er vuurwerk (hé, waar hadden we dat eerder?) en allerlei live-muziek. En natuurlijk lekker eten, met uitzicht op de ondergaande zon, in Beau Site aan de boulevard.

We liggen in de club-haven, vlakbij het strand en veel gezelliger dan die Mercator-haven achterin. Robèrt, de schijnbaar Mokumse havenmeester, bralt er de vele bootjes dicht tegen elkaar aan.

Veel lelijks

Voor vandaag, maar vooral de komende dagen, is er veel lelijks voorspeld. We hebben voor morgen dus een lay day gepland. En als we vandaag naar Vlissingen zeilen, merken we wat voor lelijks eraan komt. Nog sterker, het is er al: Op wederom alleen het grootzeil hebben we pieken van ruim 10 knopen SoG.

Terwijl ik dit schrijf gieren wind en regen met vlagen van 40 tot 50 knopen door de oude binnenhaven. En waait de buurman, een dikke HR 34, bijna óver de vingersteiger tegen ons aan. Morgen dus terecht: lekker uitslapen en -rusten!

Reacties zijn gesloten.