Glijdek

20120611-100237.jpgDe afgelopen weekenden zagen er qua boot een beetje hetzelfde uit: één dag met mooi, zonnig weer en één met regen. En die mooie dag gebruiken we dan niet om te zeilen. Maar wel voor een dappere, hoognodige bootklus. Het resultaat mag er zijn!

Antisliplappendeken

Ik moest wel even terugrekenen, om te bedenken wanneer we de antislip op dek voor het laatst hadden bijgewerkt. Daar is zo’n digitaal logboek heel handig voor: even zoeken, et voilà: november 2004 dus. Het zag er inmiddels ook écht niet meer uit. Boven die stralend nieuwgelakte romp hoort geen verbleekte, versleten grijze lappendeken. Maar de houvast die de antisliplaag moest bieden is doorslaggevend. We werden afgelopen jaar soms een beetje bang om overboord te glijden.

Voor onze nieuwe kleine boordgenoot was het gladdere dek ook niet fijn: hondepootjes bieden blijkbaar nóg minder houvast dan mijn afgeragde wedstrijdlaarzen. En wat heb je aan zo’n dekteckel als je d’r niet eens naar voren kunt sturen om de genua te broeken?

Voor geïnteresseerden: We gebruikten Interdeck 289, van International.

3 gedachten over “Glijdek

Reacties zijn gesloten.