Online samenwerken aan de boot

Vandaag slaan we één winterwedstrijdje over, volgens planning, vanwege de festiviteiten van gisteravond. Maar zo’n luie dag is toch nuttig besteed met het ontdekken van de (vandaag toevallig gratis) app Maptini (CrowdMap), voor iPhone en iPad. Hiermee is het mogelijk om samen online mindmaps te maken. En da’s handig, voor de boot.

Mindmaps?

Mindmaps zijn een gave manier om je gedachten te ordenen, in hiërarchische structuren. Er zijn al veel toepassingen voor. Maar niet eerder zag ik er eentje waarmee je zo makkelijk kunt samenwerken: online, gelijktijdig, vanaf verschillende mobiele apparaten én, zoals dat hoort, via het web.

Bootklussen!

Mensen met een eigen boot, en zeker een ouwetje klassieker, weten dat de lijst met klussen, wensen en reparaties, nooit krimpt. Er zijn altijd méér dingen die je aan een boot moet/wilt doen, dan je kunt in de tijd die je ervoor hebt. Al helemaal als je binnen die tijd ook nog een beetje wilt zeilen. En tijdens het zeilen groeit zo’n lijst vanzelf, want er gaan ook weer dingen stuk.

Onze klussenlijst is dit jaar vrij lang en onoverzichtelijk. En gisteren is besloten dat we dit jaar tóch niet in de loods overwinteren. Dus zullen we keuzes moeten maken. We zijn samen meteen aan de slag gegaan om alle bootklussen te verzamelen en ordenen. Kijk nu én de komende wintermaanden “live” mee naar onze gedachtenspinsels:

(Suggesties en aanvullingen zijn uiteraard welkom in de reacties hieronder.)

4 gedachten over “Online samenwerken aan de boot

  1. Pingback: Tweets die vermelden Online samenwerken aan de boot - s/y Lovefool.nl -- Topsy.com

  2. De klussenlijst is heel herkenbaar en ziet er als mindmap een stuk minder erg uit dan de (te lange) lijst in excel die wij hebben. We vragen ons wel af waarom je een waterkoker moet meenemen om de gasfles af te koppelen :-).

  3. Goeie! (Ik heb de mindmap ietsje aangepast, om de cruciale taak van de waterkoker te verhelderen. 🙂

Reacties zijn gesloten.