Weersomslag

Cloudy Sunset over VolendamVrijdagmiddag varen we, met een kleine omweg omdat het zo lekker waait, naar Volendam. Want we willen graag even langs bij Zeilmakerij Schokker. (Nadere info volgt.) En precies als we zaterdagmorgen klaar zijn stapt Eric-Jan aan boord. Timing!

Zaterdag spuiten we eerst aan de wind naar Hoorn, voor de lunch, en daarna door naar Enkhuizen, waar we net voor de borrel aankomen. Het rolfok-systeem is opnieuw een feestje, maar de volgende dag komt het pas echt tot z’n recht.

High Speed, Slow ShutterMaking WavesWaves over DeckHigh Speed, Slow ShutterMaking Waves

Lichtbewolkt

Na heel wat meer borrels in zonnig Enkhuizen blijkt de zondag in meerdere opzichten pittig: Niet alleen is het hoofd wat lichtbewolkt. Maar bovendien is het weer volledig omgeslagen naar buiïg en is de wind fors aangetrokken.

Gelukkig had het KNMI de weersomslag goed voorspeld en hadden wij hierop kunnen anticiperen. De thuisreis verloopt met lekkere ruime wind snel en – dankzij de nieuwe Harken – vrijwel moeiteloos.

Reacties zijn gesloten.