Eastbourne – Brighton

De overnachting in Eastbourne was heerlijk. Na een fantastische – I say again: fantastische, over. – warme douche en een maalijd aan boord slapen we beiden als roosjes. Zo lekker, dat we bijna vergeten dat we vandaag weer een tij te halen hebben. Ach, ’t is maar een paar uurtjes en de stroom is dit kleine stukje heel lang mee.

Daytripping

Het is een zalig (dag)tripje vanuit Eastbourne, voorbij de kaap Beachy Head, recht op Brighton. Het hele stuk is bezeild; de wind is met 3-5 Noord prima voor een ruim en daarna aandewinds koersje; de zee is rustig en het zonnetje wisselt de wolkjes mooi af. Perfect.

Om 11:42 uur en 51 seconden UTC passeren we de nul-meridiaan. Weer een prachtig wapenfeit voor ons beiden: dat was mij ook nog niet overkomen. (Want op de oceaan begonnen we ergens op 15º Westerlengte.) Nou alleen die Evenaar nog een keertje over zeilen.

Fish ’n Chips

Bij aankomst in Brighton Marina wijst e.e.a. zichzelf. En de vriendelijke Harbour Staff wijst ons de rest: een comfortabele box en de code voor het dikke hekwerk. Hier liggen we wederom een nachtje veilig en beschut. Nu eerst (eindelijk!) – Fish ’n Chips.

3 reacties op “Eastbourne – Brighton

  1. Ola sailors! Heel leuk om alle gezellige zeilverhalen te lezen…’t is alsof ik zelf ook een klein beetje op vakantie ben. Toen jullie in Belgie afgemeerd lagen, waren jullie trouwens echt VLAKBIJ Iris. Die is met de kids op vakantie ergens in Heist…Zeeland/Belgie in ieder geval. Ben vandaag trouwens weer even langs jullie huisje gelopen (zo eens in de 3 dagen ;-)) en alles was nog heel! Fijn toch 🙂

    Have fun..grtzz

  2. Lekker hoor! Maar eh…. hoe zit het eigenlijk met de voetbalpoule? Die zou je toch ook nog even komen winnen? 🙂

  3. Tnx voor de reacties en goede zorgen. Waar woont ons huisje ook alweer? 😉

    Willy, kan jij even met Dennis die voetbaldinges regelen?