NOS boos om 1-aprilgrap watersport almanak

Op de Groninger Internet Courant lezen we dit bericht:

Terwijl teletekst van de NOS er met graagte melding van maakt wanneer anderen in een 1 – april grap trappen, dreigt de NOS de Groningers nu met gerechtelijke stappen en procedures nu ze zelf door de Groningse redactie bij de neus zijn genomen en naar Friesland zijn gestuurd.

Het oorspronkelijke bericht van de wateralmanak is hier te lezen. En later geven ze er zelfs nog een maatschappelijk-verantwoorde draai aan:

Alcohol en watersport is een veelgebruikte, maar gevaarlijke combinatie. De in het persbericht genoemde boetes zijn levensecht en heus niet alleen om de kas van de waterpolitie te spekken. De combinatie tussen varen en een stevige slok is een gevaar voor schippers, opvarenden en andere watersporters.

De boodschap: Neem gerust een borrel als u aan de steiger ligtā€¦

Oh. Nou, oké dan.

Reacties zijn gesloten.