Nu jij

Onder de noemer NUjij brengt nieuwssite Nu.nl vanaf vandaag de sociale nieuwssite Nujij.nl. Lezers kunnen onderwerpen aandragen, waarderen en op berichten reageren. En zie je iets op deze site dat je “nieuwswaardig” acht, dan hoef je alleen maar op dit knopje (NUjij) onder het bericht te klikken.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk is: leuk! Een nette, overzichtelijke site die goed afgekeken is van de Diggs van deze wereld. Maar dan lekker Hollandsch. Ik mis nog wel het sociale aspect: wat vinden m’n vriendjes nieuwswaardig, wat zeggen zij in de reacties, etc. En dat zou natuurlijk allemaal ondersteund moeten worden door de nodige RSS Webfeeds. Maar dat komt allemaal vast nog wel, toch?

Waarom nu wel een linkje op m’n site? Waarom niet eerder van Digg, eKudos, del.icio.us? Omdat Digg en del.icio.us te internationaal geörienteerd zijn, en in principe Engelstalig. En eKudos, ach…

Bookmarklet

En laat ik ze dan meteen maar even helpen met een bookmarklet. Sleep deze link naar je bookmark-/favorites-toolbar: Toevoegen aan NUjij. Vervolgens kan je iedere nieuwspagina makkelijk toevoegen.

Update (18/4)

NUjij is stilletjes aan het verbeteren geslagen: Gebruikers hebben nu een webfeed met hun berichten. Abonneer je maar eens op de feed van mijn persoonlijke NUjij-berichten.
Daarnaast zijn zijn er feeds voor de verschillende categorieën.

Update (22/7)

M’n enthousiasme bij aanvang van NUjij is inmiddels ietsje getemperd. Het niveau van de gemiddelde gebruiker is beschamend; de aantallen vallen sowieso tegen. En aangezien de knop m’n paginacode vernachelde, heb ik die er ook maar afgehaald. Leuk geëxperimenteerd, ik ben er wel klaar mee.

2 reacties op “Nu jij

  1. Had je stuk al wel gelezen (natuurlijk!) Toch verwacht ik dat dit initiatief wel kans maakt: betere aansluiting bij de juiste doelgroep, niet te high-tech, en vast voldoende poen erachter.

    Nog een aardige tip is deze lijst van UGC in .nl (via nujij)