Geen paniek!

(Solo)zeilers hebben een lagere paniekgrens, volgens dit bericht op Zephyr Sail, dat melding maakt van onderzoek naar paniek bij zeilers.

Anyone who has been in bad weather offshore…or even caught in a tough spot during a day sail…can relate to the idea of a “panic threshold.”

Altijd leuk, zeilers als psychologische proefkonijnen. Wat als psycholoog wist ik natuurlijk al: ’n zeilboot is een ideaal psycho-sociaal laboratorium. Als je in m’n eerdere reisverhalen tussen de regels doorleest, dan weet je genoeg.

Zou het inderdaad zo zijn, dat bepaalde zeilers een lagere paniekgrens hebben? Ik kan me in elk geval nog wel een bijzonder stressvolle situatie herinneren, waarbij de paniek gelukkig niet toesloeg. Zelfs angst is een slecht kompas. Zolang je maar niet overmoedig wordt!

Reacties zijn gesloten.