Zeilen is dodelijk

Mooi lullig, als je ineens ’n statistiekje bent. Want hoe kan je een extreem suf artikeltje over heftige gebeurtenissen in een werelds zeileventment beter afsluiten dan met een handje willekeurige “statistieken” over dodelijke ongelukken in zeilwedstrijden?

Acht jaar geleden kwamen er bij de befaamde zeilrace [Sydney-Hobart] bij een zware storm acht mensen om het leven. In mei overleed de Nederlandse zeiler Hans Horrevoets tijdens de Volvo Ocean Race toen hij bij een hevige golfslag van boord sloeg van de ABN AMRO 2.

Goh, echt waar joh? In de eerste Whitbread sloegen er ook een paar man overboord. En een paar jaar later gingen er een heleboel bootjes ten gronde in de Fastnet Race. Vroegâh… toen was het pas écht gevaarlijk op zee. Maar in alle respect, wat heeft Hans er nu mee te maken?!

Update

Kijk, dat noem ik nou wél berichtgeving van niveau. … En, interactie!

Reacties zijn gesloten.