Bikkelen en meer

Mijn lieve schoonmaatje had een vooruitziende blik: na Oostende werd het inderdaad huiswaards, via Breskens bovendien. En nog wel een paar omwegen, maar daar kom ik zo op.

Bikkeltocht

Van Oostende naar Breskens was een flinke bikkeltocht met mooie golven en een pittig windje (5-6 beaufort) mee. Tien knopen op de tellerIn twee grote slagen, surfend over de groene Noordzeegolven, met donkere luchten die over ons heen trokken, leggen we in totaal een mijltje of 35 af in recordtijd. Volledig top getimed op het tij, met uitschieters van 10 (tien!) knopen op ’t log.

Het laatste plekje in de haven van BreskensAan het eind van de tocht steekt het zonnetje op, krijgen we het laatste beschikbare plekje in de haven en eten we een superdeluxe Belgische steak aan boord. We drinken nog een paar biertjes in de Jachtclub (met aardappel) en slapen als roosjes.

Méér van hetzelfde

Vandaag is eigenlijk niet veel anders geweest. Hetzelfde, maar dan van bijna alles meer: meer slagen en zeemijlen (zo’n 45), meer zon, meer en grotere golven en meer ingewikkelde boeienroutes. Meer genieten dus. En meer voldoening bij aankomst in… Hellevoetsluis.

In Hellevoetsluis ligt ons zusterscheepje, de Petite Folie. Misschien moeten we de ‘gekke’ dames maar eens aan elkaar voorstellen. Zij ligt echter in de jachthaven, wij – zoals gewoonlijk, als we ergens de passant uithangen – in de oude binnenhaven. Morgen wordt volgens planning weer een lay day; we hebben ‘m verdiend. En we hebben trouwens ook weer een flinke kluslijst.

Update: De ‘gekke zusjes’

Inmiddels staat er een setje foto’s op Flickr, met de reunie tussen de twee zusterschepen. De 'gekke zusjes' in HellevoetsluisToch gek om te bedenken dat de Petite Folie (bouwnummer 11) en s/y Lovefool.nl (14) elkaar nu weer eens ontmoeten. Het is inmiddels 28 jaar geleden dat de dames elkaar voor het laatst zagen op de Taylor-werf in Santander.

1 reactie op “Bikkelen en meer

  1. Goed dat jullie Vlissingen lieten “zijn”, Hellevoetsluis is wel aardig!Weerprognose=regenpakken en lifelines,maar wel met zon retour in Monnickendam! Zeilen blijft een groot avontuur.Veel liefs!