Bizar

Terwijl ik vandaag lekker een beetje aan het klussen ben, gebeuren er hele bizarre dingen op de Atlantische Oceaan. De crew van Movistar verlaat haar zinkende schip; de gehavende crew van ABN AMRO Two neemt ze aan boord. Ondertussen heeft Mike Sanderson met ABN AMRO One deze etappe gewonnen – en daarmee genoeg punten verzameld om de gehele race op z’n naam te zetten. Echt in feeststemming is hij (heel begrijpelijk) niet, maar hij geeft al wel aan dat -ie nu niet achterover gaat zitten:

“No more throttling back, now we will go out guns blazing, something we haven’t done since the first leg.”

Boordnet… wel!

In ander bizar nieuws: Het is me eindelijk gelukt om het boordnet goed te krijgen! Waar ik al van alles had geprobeerd, tot en met het vervangen van het complete schakelpaneel aan toe, bleek het probleem bizar simpel te zijn: Een verroeste bout en een gecorrodeerd contact aan de hoofd-min op de accu zorgde voor een erg onbetrouwbare stroomtoevoer.

’t Klinkt bijna als een gevalletje van ‘of je stopt de stekker erin’. Had ik dat meer dan een jaar geleden geweten… Anyway, it’s been fixed. Nu kunnen we aan de slag met de geluidsinstallatie en de koeling, beide natuurlijk cruciaal voor de betere boordborrels. De omvormer werkt nu ook vlekkeloos, dus de iBook zal voortaan ook op tochten langer dan 3-4 uur gebruikt kunnen worden voor de navigatie.

1 reactie op “Bizar

  1. Ondanks alle relativerende rampspoed bij VOR, met toch een prachtige overwinning voor de ABN-AMRO 1 proficiciat met jouw overwinning op het domein van de wonderewereld van de electronica van de LoveFool.
    GJ