Over naar 'lovefool punt nl'

Omdat we vandaag toch niet gaan zeilen, heb ik eindelijk maar eens een begin gemaakt met de overgang van First Own Shipslog naar Lovefool.nl. Het importeren van alle berichten en reacties verloopt simpel en vlekkeloos. Op wat kleine probleempjes met de post-slugs na dan. Nou nog even verzinnen hoe ik het bezoek vanuit shipslog.info/first/… voortaan hier terecht kan laten komen.

Volgens mij gaat de plugin Dash Redirection van Steve Smith me hier wel bij helpen. Als ik nou eens alle berichten op het oude weblog een refresh-header geef?

Natuurlijk moet ik de pagina-opmaak hier nog flink bijwerken. En m’n oude Nederlandse vertaling voor WP werkt ook niet zo best op deze nieuwe versie. Nog even, en dan wordt het: “Surf snel naar w w w lovefool punt nl

Update (24/7)

De meta-refresh is op alle pagina’s van het oude weblog doorgevoerd, naar de juiste op het nieuwe. Mooier is natuurlijk een server-side redirect, maar da’s een beetje lastig met platte, gegenereerde pagina’s en een IIS zonder ’n al te fancy mod_rewrite wat nu volgens mij ook gelukt is met ISAPI_rewrite. Als het goed is worden alle vaste lezers via de oude RSS-feed nu ook herleid naar de nieuwe feed. Genoeg techno-babble zo?

Update (29-8)

De beheerder van zeilen.pagina.nl is reuze aardig geweest en heeft een link naar deze site opgenomen. Eens kijken of ik nou eindelijk die belabberde pagerank een beetje omhoog kan krikken! 😉

Eén gedachte over “Over naar 'lovefool punt nl'

  1. Proficiat met deze update!
    Ziet er, zoals we van je gewend zijn, weer “(zee)waardig” uit.
    Kunnen nieuwsgierige groupies “Lovefool.nl” nu ook vinden….?
    Ik zal alle vorderingen en reisverslagen weer met fanatiek plezier volgen.
    Bon voyage, GJ

Reacties zijn gesloten.