Achterstagspanner: check!

achterstagspannerVia Speurders.nl vond Chrisje een tijd geleden een Barbarossa achterstagspanner. Deze zou niet alleen (zeker) zwaar genoeg zou zijn voor ons bootje, maar bovendien leek de verkoper bereid om over de toch al redelijke vraagprijs te onderhandelen. Die wilden we natuurlijk graag eens gaan bekijken.

Vandaag ben ik, ondanks opkomende (of, toch doorzettende?) buikgriep, het ding maar eens gaan besnuffelen. Het is inderdaad een prachtig apparaat. En bovendien blijkt de sympathieke verkoper behalve over een prachtig arsenaal aan boot- en andere onderdelen, ook over vele schitterende zeil- en andere verhalen te beschikken. (Zeer leerzaam en vermakelijk… Hou dus vooral ook m’n berichten in de categorie quotes in de gaten! 😉

Baltic 39

De zeer schappelijke deal is beklonken met twee lekkere kopjes koffie. (Auw zei het buikje, maar toch bedankt!) Ik kreeg er zelfs nog een mooie seinspiegel bij cadeau. En daarna mocht ik bovendien een kijkje komen nemen in de loods van Rob Fritz, bij de restauratie van een prachtige Baltic 39.

Ik hoop de komende tijd nog eens een paar plaatjes te mogen schieten van de nu nog naamloze, 24 jaar oude beauty. Volledig leegehaald en afgestript ligt ze te popelen om vakkundig in volle ere hersteld te worden. En dat verdient ze – in mijn ogen dubbel en dwars. Want jawel, de Baltic 39 kent de trouwe Shipslog-lezer (Hoi pap!) natuurlijk wel uit eerdere avonturen, die zich afspeelden op “bouwnummer 38”, destijds beter bekend onder de naam Kees.

Feest der herkenning

Overigens is de achterstagspanner van Kees op verschillende foto’s van de Atlantische avonturen zeer duidelijk te herkennen. Mag ik nu voorzichtig concluderen dat onze Barbarossa van de naamloze zuster-beauty afkomt?

1 reactie op “Achterstagspanner: check!

  1. Gefeliciteerd met deze sterke verstelbare “ruggegraad” voor jullie, miet meer naamloze beauty!
    En ach ja, Baltic…….ehhhh 39