Rotte hoeken (tussen kuip en kajuitopbouw)

Bij de voorbereiding van de tweede keer lakken, komt Chrisje een aantal minder mooie – en een paar zéér lelijke plekken tegen. Aan beide zijden lijkt de hoek tussen kuip en kajuitopbouw nog lelijker dan we eerder dachten. Het zijn plekken waar een hoop kracht op staat; de initiele schade was duidelijk al heel oud. En onze vorige poging tot reparatie is niet goed genoeg.

Chrisje neemt het zekere voor het onzekere en gaat de plekken opnieuw te lijf. Met de slijper! In een viertal lugubere voor-/na-foto’s is goed te zien hoe ernstig het oude polyester er aantoe is. Maar ook hoe Chrisje uiteindelijk wonderen verricht met polyester matten en plamuur!

Stuurboord kuipgat naStuurboord kuipgat vóórAan stuurboordzijde is de schade het grootst. De inwatering van het polyester is zó ernstig, dat het uitkrabben van de rotte plek leidt tot een extra luchtgat. En het is een lekgat, dat toevallig nog uitkomt op een bosje electronische bedrading ook. Slecht nieuws dus.

Bakboord kuipgat vóórBakboord kuipgat naAan bakboordzijde lijkt de schade aan het oude polyester minder diep, over een grotere lengte. Maar ook dit slechte nieuws weet Chrisje mooi te herstellen! Nou hopen dat het eindelijk goed is… en blijft.