Markt, mast, luiken

Petite FolieHet is een druk weekend: Zaterdag gaan we eerst naar de markt in Naarden, daarna via de Petite Folie in Almere naar de werf in Lelystad. Hier staan voor gister en vandaag een hoop verschillende klussen op het programma:

Chris maakt zaterdag het kajuitluik waterdicht en ik klooi nog wat verder aan de mast. Er moet nog een boel aan die lange zwarte paal gebeuren: De gieklummel, de mastlier en de spiboomhouder moeten worden bevestigd, de antenne-draad moet nog worden vervangen, de draad voor het motor-/stoomlicht moet nog worden ingeregen en het lampje er nog opgezet. Dan de steun voor de antenne eraan, en tot slot de nieuwe – zelf op maat gemaakte – aluminium afdekplaat erop, met daarop strakjes de windmeter, de windvaan en het top-/ankerlicht. En dan later nog de verstaging, de zalingen, en natuurlijk de giek eraan. Pfff, en da’s alleen nog maar de mast.

Vandaag kopen we in Vinkeveen een mooi nieuw luikje voor in de kuip: We slopen de oude hydrolische achterstagspaninstallatie (Ja, mooi woord voor galgje!) eruit. (Zie foto: rechts dit oude, kapotte systeem, links het gat waar het luikje komt.)
Het toekomstige luikje moet een ideaal kuip-patrijspoortje worden: het brengt licht & lucht in de ietsje benauw(en)de hondekooi. En vanuit die kooi zijn strakjes de instrumenten allemaal te lezen. (Handig voor eh, een schipper die onrustig slaapt bijvoorbeeld. đŸ˜‰

Petite FolieOmdat het behoorlijk regent bouwen we een tentje over de kuip. Knus maar erg onhandig. Dus we schieten niet erg op en het luikje zit er helaas nog niet in… volgend weekend maar weer. Hopen dan Leen Schaap ons dan een plekje in de loods heeft gegeven!