Urked Again

Zonsondergang boven MonnickendamDonderdag vertrekken we vroeg in de avond. Niet naar Scheveningen, maar naar het prachtige Lelystad. Want daar gaat de Volvo-expert eindelijk de motor goed afstellen, het luchtventiel van het koelwater vervangen en krijgt ons motortje bovendien z’n garantie beurt na (exact) de eerste 50 uurtjes gebruik.

Anke, Chris & Bas in het zalige vrijdagavondzonnetjeWe poetsen en klussen zelf nog wat: het mastliertje wordt eindelijk vastgepotnageld en het dekt blinkt weer. Aan het eind van de dag komen Paul en Anke aan boord: zij hebben heel wat Brownie Points te verzilveren. Zodra ze aan boord zijn vertrekken we meteen naar Urk.

Urked again

Op Urk hadden we al eerder een gezellig avondje gehad en dat wilden we nog wel eens dunnetjes overdoen. Zodra we aanleggen aan de kade bij het strand, gaat de Magnificent Magma aan. Na een perfecte BBBQ was het raak in Dick’s Pub. En de volgende dag was het dus weer zover: we waren weer flink “ge-Urkt”.

Paul compleet ge-Urkt op het strandPaul & Anke op het strand van UrkWe vertrekken pas ver in de middag naar Enkhuizen, waar we bijna te brak zijn voor een afzakker in ’t Ankertje. Gelukkig gaan Chrisje & ik er nog even kijken, want we komen er wederom erg interessante mensen tegen (waaronder een paar fanatieke wedstrijdzeilers en een professionele jachtschilder ;-).

Korte golfslag

Bootje in de korte golfjesChris & Anke (nu lacht ze nog)Op zondag maken we een prachtig tochtje naar Monnickendam. Het waait wel wat meer dan de beloofde 3-4 Beaufort en het bootje gaat als de brandweer. Helaas is degene met het meeste IJsselmeer-bloed in haar aderen niet zo bestand tegen de korte golfslag. Volgende keer beter, Anke!

2 reacties op “Urked Again

  1. Man! We waren helemaal stukge’Urkt!
    Neemt niet weg dat ’t een verdomd mooi weekend was! Tot slot refererend aan onze grote vriend Leen:
    “I can see clearly now …”

    🙂 Bedankt
    Paul & Anke