Proost, op de eerste tocht

Flink verval in de NoordersluisKlaar voor onderwater?Zaterdagavond gaan we met Mike op het nippertje door de Noordersluis. We leggen om de hoek aan in Lelystad Haven, waar Inez later die avond aan boord komt.

Bye bye, Lelystad HavenDe volgende dag is het zover, de eerste proefvaart. Maar Muiden haalden we helaas niet: Vanwege een motorprobleempje zijn we na slechts enkele slagen op het grootzeil, maar weer de haven ingezeild. Daar leren we welke impeller we precies moeten hebben (en hoe moeilijk het juiste model te krijgen is).

Champagne op de eerste mini-zeiltochtDie avond kunnen we nog wel een mooi stukje rondom de dam varen. Dus is het tijd voor champagne! (Met een mooie zonsondergang op de achtergrond, in onze mooie set boatdrink-glazen.)

Proost, op de mooie tochten die komen gaanDe volgende dag zeilen Chrisje en ik saampjes naar onze nieuwe thuishaven. We waren natuurlijk heel voorzichtig. Windje 3-4, klein fokje en de main. ’t Ging heerlijk, en er is niks kapotgegaan: De nieuwe verstaging (alles dyeform, behalve het onderwand en de baby) bleef lekker strak staan, alle rails bleef op het dek.

Het belangrijkste: ze had een heerlijke gang door de golfjes! De zeilen zijn ok, inclusief het voorzeil-profiel. En volgens mij zitten ze alle lekken onder de waterlijn nu goed. Nu de rest van de lekjes nog..

Reacties zijn gesloten.